Uživajte u savršenoj kombinaciji ukusa i kulinarske umetnosti sa našim receptom za punjene paprike na italijanski način! Ove sočne paprike donose mediteranski šarm na vaš sto, kombinujući mešavinu mlevenog mesa, pirinča i začina, sve sa karakterističnim pečatom italijanske kuhinje.
Zagrizite u svaki zalogaj i doživite pravu eksploziju ukusa koji vas odvodi direktno do sunčane Italije. Uz jednostavne korake, ovaj recept će vas voditi kroz proces pripreme i prženja, obezbeđujući da svaka punjena paprika bude prava gastronomska poslastica.
Započnite svoje putovanje kroz ukuse Mediterana s našim receptom za punjene paprike na italijanski način. Vaši čitaoci će biti oduševljeni ovom harmonijom ukusa koja donosi pravu toplinu i autentičnost italijanske kuhinje direktno do njihovog stola.

RECEPT
Sastojci:
- 4 veće paprike (crvene, žute ili zelene)
- 1 šolja pirinča
- 1 veza peršuna, sitno iseckanog
- 1 crveni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 400 g mlevenog mesa (jagnjetina, govedina ili mešano)
- 1 konzerva paradajz pelata
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica suvog bosiljka
- So i biber po ukusu
- 1/2 šolje rendanog parmezana
- Maslinovo ulje
- Kačkavalj
Uputstvo:
- Operite paprike, odsecite vrhove i uklonite semenke i unutrašnje membrane.
- U velikoj šerpi prokuvajte vodu, posolite je, i kuvajte paprike 3-4 minuta. Ocedite paprike i ostavite ih sa strane.
- U drugoj šerpi, skuvajte pirinač prema uputstvima na pakovanju. Kada je gotov, procedite ga i ostavite sa strane.
- Na srednje jakoj vatri, u tiganju zagrejte malo maslinovog ulja. Dodajte crveni luk i beli luk te propržite dok luk ne postane staklast.
- Dodajte mleveno meso u tiganj i pržite ga dok ne dobije smeđu boju.
- Dodajte paradajz pelat, origano, bosiljak, so i biber. Kuvajte na srednje jakoj vatri oko 10-15 minuta.
- Umešajte skuvani pirinač, rendani parmezan i iseckani peršun u mesnu smesu. Dobro promešajte sve sastojke.
- Uzmite pripremljene paprike i napunite ih pripremljenom smesom od mesa i pirinča.
- U velikom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja. Stavite paprike u tiganj i pržite ih sa obe strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.
- Poslužite punjene paprike toplo uz dodatak svežeg peršuna ili dodatnog, rendanog kačkavalja po želji.
Uživajte u ukusnoj italijanskoj punjenoj paprici!